På bloggen kommer ni att ha möjlighet att läsa information från mentorer och undervisande lärare. Syftet med bloggen är inte att vara ett diskussionsforum. Om ni har frågor och funderingar ber vi er kontakta oss via mail eller telefon. Vi önskar att ni tittar in på bloggen minst en gång i veckan, gärna oftare

onsdag 5 november 2014

Läxa svenska x 2

Nu har vi börjat med ett nytt arbetsområde - argumentation. Till måndag vecka 46 ska du leta på en insändare och göra en analys av den: leta efter tes, argument och eventuella motargument. Ta med dig din insändare samt din analys så diskuterar vi dessa tillsammans i grupper på måndag.

Vi fortsätter dessutom att läsa i Tusen gånger starkare och till måndag vecka 47 ska du läsa till sidan 117 samt besvara följande frågor i loggboken:
1. Saga blir arg på Pia, bildläraren, som tillåter att vissa smiter undan städningen efter lektionen. Gör Saga rätt, tycker du, som själv går utan att hjälpa de andra att städa? Motivera din åsikt.

2. Olle berömmer Saga på mentorsmötet och kallar henne för en förebild (s.84-88). På vilka sätt menar Olle att Saga är en förebild? Vad tror du att Saga tänker om det Olle säger?

3. Signe drömmer om att få bli Sagas kompis. Varför är Saga så viktig för Signe? Och varför vågar aldrig Signe säga något till henne tror du?

4. Ta reda på vad följande ord betyder och skriv en förklaring till orden i din loggbok:
hånfull
utsatthet
gästfrihet
oväsentlig
eftersträva
mästra någon
förmå
uppsluppen
integritet
incident

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.